joonassaari

Jääkiekkoa Nizzassa osa 1 alku shokki

  • Jääkiekkoa Nizzassa osa 1 alku shokki

Tätä naputtaessa on Nizzaankin saapunut musta marraskuu ja elohopea nousee 25 asteeseen enään harvakseltaan, aamusin voi olla jopa alle 15 astetta, joku Kehä3 ulkopuolelta oleva saattaisi jopa vetästä jalkaan aina yhtä muodikkaat pitkätkalsarit. Paljon on sattunut ja tapahtunut, kiekossa ollaan sarjassa sijalla 2, joka on olosuhteet huomioon ottaen uskomaton suoritus. Koulukin on alkanut sujumaan ja englannin kieli on parantunut sen verran ,että uskon pystyväni antamaan lehdistötilaisuuden lontooksi siinä missä Paavo M Petäjäkin. Ollaan jopa saatu yks suomalainen lisää remmiin kun allekirjoittanut sai tehtävänannon hommata seuraan pakki ja löysi facebook-kavereita scouttaamalla Nizzan kotkien brändin mukaisen vahvistuksen. On kuitenkin startattava blogi päivästä numero yksi jotta edes joku pysyy kärryillä.

Lentokoneen ovi aukeaa Nizzan päässä ja olo on kuin hotjogassa: 36celsius asteen lämpötila varjossa saa meikäläisen hikoilemaan samaan malliin kuin espoolaisen jääkiekko legenda Jani Koskion Cooperintestissä. Hikoilemista ei yhtään helpota tietämättömyys tulevasta asunnosta, manageri kyllä oli auliisti kehunut pitkin kesää sitä erittäin kauniiksi. Kuvia ei kuitenkaan oltu saatu tästä ihanuudesta nähdä joten itselläni ja mukaan lähteneellä tyttöystävälläni Jonnalla oli jokseenkin epävarma olo tulevasta. Matka kämpille eteni Roopen ja Karrin asunnon kautta, jonka nähdessämme omatkin toiveet nousivat, olihan pojilla vastaremontoitu kolmio hyvällä sijainnilla. Vielä oman tulevan kotimme ovella manageri muisti mainita kuinka upea asuntomme on. Asunnossa sisällä paljastui karu totuus: katossa reikä, vessa ei vetänyt, kaapinovia irti, pesukone keskella olkkarin lattiaa, sohva riekaleina. Edellinen asukas oli ilmeisesti muuttanut ulos melkoisella vauhdilla sillä kengät ja osa vaatteista oli edelleen parvekkeella ja legot sun muut lelut ympäri huushollia. Ensisilmäyksellä oli selvää että tänne emme jäisi, Jonna sen seuran edustajille samantien ilmoittikin. Tämä yllytti pää-ja maalivahtivalmentajan sellaiseen mainos puheeseen asunnon puolesta ,että ymmärsin että heidän kanssaan asiasta ei kannata keskustella. Rantasilan kautta asia varmasti hoituisi paremmin joten soitto Juhalle, jonka kanssa sovimme palaavamme asiaan heti seuraavana päivänä. Syömässä käytyämme ei meikäläinen nakkisormillaan saanutkaan ovea enää auki sen paremmin kuin Jonnakaan. Puolen tunnin yrityksen jälkeen soitettiin seuran edustajilta apua, jelppiä lupailtiin kahessa minuutissa ,mutta lähemmäs kolme tuntia siinä helteessä jouduttiin odottelemaan ennen kuin ovi saatiin auki veskarikoutsin avulla. Omaksi puolustukseksi pitää sanoa että lukko ei ollut ihan tuttua Abloy-mallistoa.

Ensimmäinen viikko menikin sitten tässä Rue Stalingradilla sijaitsevalla kämpällä lyhyehköillä yöunilla johtuen helteessä hikoilusta ja yöllisestä Corsican lautan purkamisesta joka yö kolmenaikaan;ikkunan alla alkoi periranskalainen tööttiorkesteri kun lautalta tulleet fransmannit turhautuneena ruuhkassa soittivat kaikki samaanaikaan torvea. Onneksi Rantasila loihti uuden asunnon viikossa, seuran siinä epäonnistuttua.

Koulun tutustumispäivässä käytiin hokemassa " I am Joonas from Finland " ja muut latteudet. Kiekossakin alko reenit, jäälle ei tietenkään päästy kun helle oli tehnyt jäähallista höyrysaunan. Kuivareenit vedettiin maanantaista perjantaihin samalla kaavalla: 30min fudista ja 30min juoksua 200m rataa ympäri, ei tarvinnut paljon ranskaa osata että ymmärsi mitä tehdä. Viikon aikana kerettiin käydä tarkistamassa myös Monacon venesatama jonka jälkeen faijan busteri ei enää kauheesti sytytä ja muutenkin ihmetellä Nizzan elämän menoa Carlos Tevezmäisesti haavi auki. Lauantaille oli suunniteltu joukkueen yhteishengen kohotus-iltaa, suomalaiset odottivat jotain saunailtaa vastaavaa, tulos oli vuoristopatikointia, mutta siitä enemmän monsieur Koivun toimesta muutan päivän päästä. Nasu kiittää ja kuittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat